Gulerodssuppe med hvide bønner


GULERODSSUPPE, opskrift på Gulerods-suppe med hvide bønner

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 90 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
300 g tørrede, hvide bønner, gerne butterbeans
800 g gulerødder
1 rød chili eller efter behag
2 bundt forårsløg
1 spsk raps- eller olivenolie
1½ l lys bouillon, grønsags- eller hønsebouillon
2 kviste frisk timian
1 tsk fennikelfrø
1 spsk revet ubehandlet appelsinskal
salt og peber
Tilbehør: 4 skiver groft hvedebrød, 200 g

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Udblød bønnerne natten over. Kog dem i letsaltet vand 1 – 1½ time, til de er møre, men hold øje med, at de ikke pludselig koger ud.
Skæl gulerødderne og skær dem i kiler eller tykke skiver. Hak chili og skær forårsløg i ringe. Gem lidt af toppene til pynt. Varm olie i en gryde og svits chili og forårsløg et par minutter, uden det tager farve. Tilsæt gulerødder, bouillon, timianblade, fennikelfrø og appelsinskal. Kog suppen til gulerødderne er møre, det er 10 – 15 minutter. Tilsæt de kogte bønner. Varm suppen igennem og smag den til med salt og peber. Servér suppen drysset med forårsløg og med brød til.
Tip: Bønner fra dåse kan erstatte de tørrede bønner.
Energi pr. person:
2300 kJ (540 kcal) fordelt på:
kulhydrat 94 g
fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g
fedtenergi 13%
Frugt og grønt pr. person: ca. 300 g
Tilberedningstid: ca. 1½ time
Reel arbejdstid: ca. 20 minutter
Fryseegnet: ja
Hvis du vil tabe dig: Udelad brødet