Græskarsuppe


GRÆSKAR-SUPPE, Opskrift på Græskarsuppe

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
500 g græskarkød uden kerner og skræl
1 løg
7 dl grønsagsbouillon
1 dl fløde 9 %
salt og peber
100 g bacon i tern
2 gulerødder
Tilbehør: groft brød (400 g)

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skær græskarkødet i tern og løget i både. Kog det i bouillon ca. 20 minutter. Blend suppen og tilsæt fløde. Smag suppen til med salt og peber, og stil den koldt. Steg bacon sprødt på en tør pande og afdryp den på et stykke køkkenrulle. Kassér stegefedtet. Riv gulerødderne groft og svits dem et par minutter på en tør pande. De må ikke blive bløde. Servér suppen kold med gulerødder, bacon og brød.
Tip: I opskriften er der brugt store, orange pumpkin-græskar med gult kød. Andre græskar kan benyttes. Suppen kan med fordel tilberedes i forvejen, da den serveres kold.
Energi pr. person:
1900 kJ (460 kcal) fordelt på:
protein 14 %
kulhydrat 58 %
fedt 28 % (14 g)
grønt ca. 170 g