Fiskesuppe med laks og rejer


FISKESUPPE, opskrift Lækker opskrift på Fiskesuppe med laks og rejer

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 30 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 løg
4 mellemstore gulerødder
1 fennikel
3 porrer
1 spsk raps- eller olivenolie
1 ½ l grønsagsbouillon
1 tsk gurkemeje
salt og peber
1 spsk hvedemel
3 spsk creme fraiche 18 %
500 g laksefilet
2 spsk frisk timian
200 g rejer
Tilbehør: 4 skiver groft brød, 200 g

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skær løg, gulerødder og fennikel i tern. Skær porrer i skiver. Opvarm olien i en gryde og svits løg, gulerødder og fennikel uden det tager farve. Tilsæt bouillon, gurkemeje, salt og peber. Lad suppen koge ca. 10 min.
Rør melet ud i lidt vand. Rør meljævningen ud i creme fraichen og kom blandingen i suppen.
Skær laksefileten i tern og kom dem i suppen sammen med porreskiver. Lad suppen simre ca. 5 minutter ved svag varme og tilsæt derefter timian og rejer. Varm suppen igennem. Servér groft brød til suppen.
Tip: Fedtenergiprocenten i opskriften er højere end Hjerteforeningen generelt anbefaler, men fedtsyrerne er af den gode hjertevenlige slags, så nyd suppen med god samvittighed. Laksen kan erstattes med mager fast fisk som fx havkat eller torsk, hvilket vil betyde en lavere fedtenergiprocent.
Energi pr. person:
2100 kJ (470 kcal) fordelt på:
protein 28 %
kulhydrat 38 %
fedt 34 % (19 g)
Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g
Fryseegnet: nej
Hvis du vil tabe dig: Spis 1 portion med 25 g brød.