Spinattærte med ost, grøn salat og dressing


SPINAT-TÆRTE, opskrift på Spinattærte med ost, grøn salat og dressing - Velbekomme

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Dej
5 g gær
1½ dl vand
½ tsk salt
1 spsk rapsolie
1½ dl (100 g) grahamsmel
2½ dl (150 g) hvedemel
Fyld
5 løg (300 g), i skiver
300 g spinat, hel
1 tsk rapsolie
1 dl (50 g) mager fetaost (max 30+/17 g fedt pr. 100 g)
2½ dl letmælk
2½ spsk majsstivelse
1 æg
¼ tsk muskatnød
½ tsk salt
1 knsp peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
1. Gæren opløses i væsken. Salt, olie og grahamsmel røres i
2. Dejen æltes smidig med hvedemel
3. Dejen stilles til hævning 1 time
4. Dejen rulles tyndt ud og lægges i et stort smurt tærtefad. Bunden prikkes med en gaffel
5. Tærtebunden forbages ved 200 grader i 8 min
6. Stilken pilles af spinaten, og bladene blancheres i kogende vand i en gryde med rigelig vand i 2 minutter
7. Spinaten hældes i en sigte, knuges for vand og hakkes groft med en kniv. Du kan også vælge at købe spinat fra frost. Denne spinat er blancheret og skal derfor kun optøs og knuges for vand
8. Løgene svitses i rapsolie i en gryde, spinaten tilsættes og gryden tages af varmen
9. Majsstivelsen blandes med mælk, æg og krydderier og blandes i gryden med grøntsager
10. Fyldet fordeles på den forbagte tærtebund og osten fordeles over tærten
11. Tærten bages ved 180 grader i 35 minutter
Grøn salat
1 icebergsalat
1 dåse ananas i tern
4 tomater i både
½ agurk i tern
Fremgangsmåde
Alle ingredienserne vaskes, snittes og blandes.
Dressing
2 dl fromage blanc eller fromage frais
2 spsk ananasjuice (dåse ananas i egen saft)
1 bundt purløg
½ tsk salt
1 knsp hvid peber
Fremgangsmåde
Ingredienserne blandes sammen og serveres til salaten
Din portion
1 stykke tærte (1/6 af tærten)
1 portion grøn salat
1 portion dressing svarende til en ½ dl.
Energi pr. person: 1800 kJ (430 kcal)
Protein 20 %
Kulhydrat 64 %
Fedt 16 % (8 g)