Blomkålsgratiner - Små blomkålsgratiner med mandler


BLOMKÅLS-GRATINER, opskrift Små blomkålsgratiner med mandler

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 75 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
8 stk til 4 personer
20 g plantemargarine
8 små ramekiner eller souffleforme
1 lille blomkålshoved, ca. 275 g
50 g mandler
1 dl hvedemel
2 dl letmælk
4 æg
1/2 tsk salt
peber
Tilbehør: 8 tykke skiver ristet rugbrød og tomatsalat af 6 tomater og 1/2 icebergsalat.
Hvis du vil tabe dig: Spis 1/6 af portionen.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Smør otte ramekiner med lidt af plantemargarinen. Del blomkålen i små buketter. Skær stokken i tern. Kog blomkålen i 3-4 minutter i letsaltet vand, og dryp dem af i en sigte. Hak mandlerne.
Pisk melet ud i mælken og kog det op i en gryde under omrøring. Tag gryden fra varmen, når det begynder at jævne. Rør resten af plantemargarinen i. Afkøl dejen i ca. 5 minutter. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne i dejen. Pisk æggehviderne stive. Vend æggehvider, blomkål og de hakkede mandler i dejen og krydr med salt og peber.
Kom dejen i de smurte forme. Bag dem i ovnen ved 175 grader ca. 40-45 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Tip: Kom eventuelt to spiseskefulde hakket persille i dejen.
En ramekin er en lille rund form med lige kanter, lavet af ovnfast glas eller porcelæn, oftest med riller på ydersiden.
Energi pr. person:
2400 kJ (580 kcal)
kulhydrat 77 g
fedt 19 g, heraf mættet fedt 4 g
fedtenergi 30%
Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g
Tilberedningstid: ca. 1 1/4 time
Reel arbejdstid: ca. 30 minutter
Fryseegnet: nej