Sauteret kål med karrystegte æbler, vindruer og mandler


Sauteret kål med karrystegte æbler, vindruer og mandler

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1 lille hvidkål eller spidskål (ca. 500 g renset vægt)
2 spsk olivenolie
½ tsk fint salt
2 røde æbler
100 g vindruer uden sten
1 tsk stødt karry
½ dl vand
25 g mandler

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Fjern kålens yderste blade, del kålen i kvarte på den lange led, skær stokken af og snit kålen. Varm halvdelen af olien på en pande og rist kålen i ca. 5 minutter, til den er mør og falder sammen. Tag kålen af varmen og læg den på et fad. Krydr med salt.
Halvér æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i tern. Halvér vindruerne. Varm resten af olien på panden og svits karry, æbler og vinduer. Tilsæt vand og lad simre ca. 1 minut, til vandet er fordampet. Smut og hak mandlerne. Læg karrystegte æbler og druer på kålen og drys med mandler.
Energi pr. person:
700 kJ (180 kcal) fordelt på:
protein 4 g
kulhydrat 17 g
fedt 10 g, heraf mættet fedt 1 g
Kostfibre 3 g
Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g