Rosenkål i chilisauce


ROSENKÅL, Opskrift på Rosenkål i chilisauce

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
800 g rosenkål
1 løg
25 g ingefær
1 ubehandlet citron
2 spsk raps- eller olivenolie
½ dl sød chilisauce
salt og peber
½ bundt bredbladet persille

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Pil de yderste, grimme blade af rosenkålen, og snit dem meget fint. Hak løg og ingefær meget fint. Riv citronen. Varm olien op i en sauterpande og tilsæt løg, ingefær og citronskal. Svits det et par minutter, uden det tager farve. Kom rosenkål ved, og svits det hele yderligere et par minutter. Tilsæt to spiseskefulde vand og chilisauce, og kog retten igennem ved høj varme, til vandet er fordampet. Smag til med salt og peber og drys med hakket persille. Servér rosenkålen til stegte kødretter eller ristet laks.
Energi pr. person:
600 kJ (140 kcal):
kulhydrat 14 g
fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g
Frugt og grønt pr. person: ca. 150 g