Rodfrugtbøf med persillebouillon


RODFRUGT-BØF, opskrift Rodfrugtbøf med persillebouillon - Sund opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 45 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
800 g rodfrugter, fx selleri, persillerod eller pastinak eller en blanding
1 - 2 fed hvidløg
2 æg
100 g reven ost, 30+
1 dl rasp
salt og peber
olie
4 dl grønsags- eller hønsebouillon, koncentrat og vand
majsstivelse
1 bundt persille
Tilbehør: 320 g tør pasta, 100 g blandet grøn salat

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skræl rodfrugterne og riv dem fint. Hak hvidløget fint. Bland rodfrugter, hvidløg, æg, ost og rasp sammen til en fars og krydr med salt og peber. Ingredienserne skal nærmest trykkes sammen. Lad farsen hvile i ca. ½ time. Form farsen til otte bøffer. Steg dem i flydende margarine på en stor slip-let pande ved ikke for høj varme i ca. 10 min. på hver side. Det er vigtigt, at varmen ikke er for høj, da bøfferne nemt brænder på.
Hak persillen. Bring bouillonen i kog og jævn den til passende konsistens med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Tilsæt persillen, kog persillebouillonen igennem i et par minutter og smag den til med salt og peber. Servér med salat og kogt pasta.
Energi pr. person:
2700 kJ (640 kcal) fordelt på:
protein 16 %
kulhydrat 55 %
fedt 29 % (20 g)
frugt og grønt pr. person. ca. 200 g
Fryseegnet: ja
Hvis du vil tabe dig: Spis 1½ rodfrugtbøf med salat, persillebouillon og ½ portion pasta til.