Ovnbagt græskar


OVNBAGT GRÆSKAR, opskrift på Ovnbagt græskar - Dejligt tilbehør

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 30 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 Hokkaido græskar
2 spsk raps- eller olivenolie
1 rød chili
2 dl appelsinsaft
eventuelt sukker
1 bundt mynte

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skær græskarret i kvarte og fjern kernerne. Skær de kvarte græskar i smalle både eller mindre stykker og skræl dem en kniv. Vend græskarstykkerne med olien og kom dem i en lille bradepande eller ovnfast fad. Skær chilien i skiver eller hak den og kom den ved sammen med appelsinsaften. Bag græskarrene ved 225 grader i ca. 25 minutter, til de er gyldenbrune. Drys eventuelt med en smule sukker, hvis de trænger til en smule mere farve. Hak mynten og vend den sammen med det ovnbagte græskar inden serveringen.
Tip: Servér ovnbagt græskar til stegt oksekød, fjerkræ eller vildt.
Fedtenergiprocenten er høj, men serveres græskartilbehøret som en del af en ret med kød og kartofler, ris, pasta eller brød, bliver den lavere. For grønsagstilbehør gælder det, at det må indeholde 5 g fedt pr. 100 g.
Energi pr. person:
550 kJ (130 kcal)
kulhydrat 14 g
fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g
fedtenergi 52 %
Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g
Fryseegnet: nej
Hvis du vil tabe dig: Spis 1 portion som tilbehør.