Æggekage - Ovnbagt æggekage


ÆGGEKAGE OVNBAGT, opskrift på Super lækker æggekage

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 60 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
2 peberfrugter, gerne forskellige farver
2 dl skummetmælk
2 spsk hvedemel
6 æg
salt og peber
2 kartofler
½ spsk flydende margarine
Tilbehør: 8 skiver rugbrød, 200 g, purløg

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Flæk peberfrugterne og fjern frøstol og kerner. Grill dem i ovnen til overfladen bliver sort. Kom dem i en plasticpose, og lad dem køle lidt af. Træk skindet af peberfrugterne og skær dem i tern.
Kog kartoflerne. Pisk skummetmælk og mel sammen. Pisk æggene i og krydr med salt og peber. Skær kartoflerne i små tern. Kom kartofler og peberfrugt i æggemassen. Smør et ildfast fad og hæld æggemassen i fadet. Bag æggekagen i ovnen ved ca. 180 grader i 30 – 45 min. til æggemassen er stivnet. Bagetiden afhænger af fadets størrelse – jo tyndere æggekagen er, jo kortere bagetid. Servér æggekagen med fintklippet purløg og rugbrød til.
Tip: Rester af æggekage smager godt koldt på et stykke rugbrød eventuelt med skiver af tomat.
Energi pr. person:
1800 kJ (430 kcal) fordelt på:
protein 18 %
kulhydrat 52 %
fedt 30 % (14 g)
Fryseegnet: nej
Hvis du vil tabe dig: Spis 1 portion