Mandelgratinerede tomater


MANDEL-GRATINEREDE TOMATER, opskrift Mandelgratinerede tomater - Dejlig tilbehør...

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 40 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
½ dl rasp
1 dl mandler
50 g sorte oliven i saltlage
½ dl raps- eller olivenolie
1 spsk citronsaft
salt og peber
1 kg tomater
eventuelt persille

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Blend rasp, mandler, oliven, olie og citronsaft til en ensartet pasta. Krydr pastaen med salt og peber. Skær tomaterne i både og kom dem i et ovnfast fad eller bradepande. Fordel mandelpastaen over tomaterne og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter. Tænd eventuelt ovnens grill de sidste par minutter Drys eventuelt tomaterne med hakket persille og servér dem som tilbehør til kalve-, lamme- eller svinekød eller fjerkræ.
Tip: Fedtenergiprocenten overskrider de anbefalede 30%, fordi beregningen udelukkende foretages på tomaterne. Indgår retten som tilbehør til et fuldt måltid med stivelsesrige fødevarer, fx kartofler, ris eller pasta og proteinholdige fødevarer som kød eller fisk, ændres energifordelingen og fedtenergiprocenten sænkes.
Energi pr. person:
1400 kJ (330 kcal) fordelt på:
kulhydrat 28 g
fedt 21 g, heraf mættet fedt 2 g
fedtenergi 57 %
Frugt og grønt pr. person: ca. 250 g
Fryseegnet: nej
Hvis du vil tabe dig: Spis ½ portion som tilbehør.