Krydderurtemarinerede hvide asparges


HVIDE ASPARGES, opskrift Krydderurte marinerede hvide asparges

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 15 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 kg hvide asparges
1 bundt persille
½ bundt kørvel eller estragon
25 g hasselnøddeflager
½ dl appelsinsaft
1 spsk olie
lidt citronsaft
salt og peber
1 ubehandlet appelsin
Tilbehør: 4 skiver groft hvedebrød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skræl aspargesene fra hoved mod bund og knæk den træede ende af. Kog aspargesene i 5 – 6 minutter i rigeligt letsaltet vand. Tjek med en urtekniv om de er møre. Hæld forsigtigt vandet fra og lad aspargesene dryppe af. Hak krydderurterne og rist hasselnøddeflagerne. Pisk en dressing af appelsinsaft og olie og tilsæt krydderurter. Smag dressingen til med salt og peber og juster eventuelt smagen med citronsaft. Hæld dressingen over aspargesene og drys med 2 spsk revet appelsinskal og nøddeflager. Servér groft hvedebrød til.
Energi pr. person:
1100 kJ (260 kcal)
kulhydrat 36 g
fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g
fedtenergi 30%
Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g
Fryseegnet: nej
Hvis du vil tabe dig: Spis 1 portion som forret eller tilbehør.