Kikærter med balsamicostegte grønsager


KIKÆRTER, Opskrift på Kikærter med balsamico-stegte grønsager

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 20 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
2 dåser kikærter, drænet vægt 480 g
2 løg, gerne røde
4 stilke bladselleri
1 fennikel
1 nyt hvidløg eller 2-4 fed hvidløg
1 romainesalathoved
3 spsk olivenolie
salt og peber
3 spsk balsamico
Tilbehør: 6 skiver groft hvedebrød, ca. 300 g, 1 citron i både

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Dræn kikærterne og kom dem i en skål. Skær løgene i tynde strimler. Del bladsellerien i 5 cm lange stykker og skær dem herefter i stave. Halver fenniklen på langs og skær den i tynde skiver. Skær hele det nye hvidløg i tynde skiver eller hak feddene. Del salathovedet i kvarte, så bladene stadig sidder fast på stokken. Steg løg, bladselleri, fennikel og hvidløg ad to omgange på en stor pande i to spiseskefulde af olien ved høj varme. Krydr med salt og peber. Tilsæt to spiseskefulde balsamico eddike, når grønsagerne er ved at tage farve. Lad eddiken koge væk og hæld grønsagerne op i skålen med kikærter. Varm den sidste olie op på panden og steg salaten kort ved høj varme, så den bevarer noget af sin sprødhed. Tilsæt resten af eddiken og lad den koge væk. Bland kikærter og grønsager, anret salaten på et fad med citronbåde og afslut med salaten ovenpå. Servér groft hvedebrød til.
Tip: Alle faste salater kan anvendes.
Et nyt hvidløg er et helt hvidløg, hvor skallen ikke er tørret og kan spises i modsætning til almindelige hvidløg.
Energi pr. person:
1800 kJ (430 kcal) fordelt på:
protein 12 %
kulhydrat 58 %
fedt 30 % (14 g)
Fryseegnet: nej
Frugt og grønt pr. person: ca. 300 g
Hvis du vil tabe dig: Spis 1 portion med 1 skive brød til, ca. 50 g