Kartoffelsalat med tun


KARTOFFELSALAT MED TUN, opskrift på Kartoffelsalat med tun

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(2 personer)
200 g grønne bønner, eventuelt fra frost
500 g kartofler
1 bundt forårsløg
6 blommetomater eller 200 g almindelige tomater
1 dåse tun i vand
2 spsk raps- eller olivenolie
1 spk hvidvinseddike eller citronsaft
salt og peber
25 g sorte oliven
1 spsk kapers
eventuelt 1 bakke mikset bladsalat efter smag

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Kog kartoflerne og afkøl dem. Kog bønnerne i rigeligt, letsaltet kogende vand i 3 - 5 minutter, til de er møre. Hæld dem i en sigte, skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af. Skær kartoflerne i tern, snit forårsløgene fint og skær tomaterne i både. Dræn tunen. Pisk en dressing af olie og eddike og smag den til med salt og peber. Vend alle ingredienserne på nær salat med dressing, oliven og kapers. Vend bladsalaten i kartoffelsalaten lige inden, den skal spises.
Tip: Kold kogt ris eller pasta, fx skruer eller rør, kan erstatte kartoflerne. Køb eventueæt en færdig dressing.
Energi pr. person:
2200 kJ (520 kcal)
kulhydrat 64 g
fedt 17 g, heraf mættet fedt 2 g
fedtenergi 30%
Frugt og grønt pr. person: ca. 250 g