Kartoffelsalat med løvstikke


KARTOFFEL-SALAT, Opskrift på Kartoffelsalat med løvstikke

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 30 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
4 – 6 nye løg, røde og/eller hvide
1 tsk flagesalt eller groft salt
500 g broccoli
1 lille bundt løvstikke
3 spsk raps- eller olivenolie
1 – 2 spsk citronsaft
1 kg kartofler
salt og peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Snit løgene i strimler og drys dem med salt. Del broccolien i små buketter. Skræl eventuelt de groveste broccolistilke og skær dem i mindre stykker. Kom broccolien i kogende, letsaltet vand i 3 - 4 min. Tag broccolien op og køl den af i iskoldt vand. Lad den dryppe af. Skyl løvstikken og kom den i en foodprocessor med olie og citronsaft og kør, til dressingen er ensartet. Kog kartoflerne. Skær de kogte kartofler i mindre stykker og tilsæt løg, broccoli og dressing. Smag kartoffelsalaten til med salt og rigeligt friskkværnet peber.
Tip: Persille eller dild kan erstatte løvstikken. Kartoffelsalaten smager godt til røget makrel, grillet laks eller rødfisk.
Energi pr. person:
1700 kJ (400 kcal) fordelt på:
protein 12 %
kulhydrat 60 %
fedt 28 % (12 g)
Fryseegnet: nej
Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g
Hvis du vil tabe dig: Spis 1/6 som tilbehør.