Kartoffelmos med svampe-ragout og rosenkål


KARTOFFELMOS, opskrift Kartoffelmos med svampe-ragout og rosenkål

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 kg melede kartofler
1-1½ dl hønsebouillon
salt, peber
2 bdt fintskåret purløg
600 g blandede svampe
2 tsk raps- eller olivenolie
4 spsk tør sherry el. vermouth
4 spsk sojasauce
salt, peber
Tilbehør
500 g kogte rosenkål og ristet landbrød

SÃ¥dan tilberedes opskriften
1. Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker
2. Kog kartoflerne til de er møre, ca.10 min
3. Pisk kartoflerne med bouillon til mos af passende konsistens, som smages til med salt, peber og purløg
4. Rist svampene hurtigt i olien i en stor sauterpande i et par min.
5. Dryp vinen og soyasaucen over, rør og steg kort. Smag til med salt og peber
6. Anret kartoffelmos og svampe på tallerkner, drys med kryddergrønt, og server med rosenkål.
Din portion
¼ af retten og 50 g ristet brød
Energi pr. person: 1800 kJ (420 kcal)
Protein 16%
Kulhydrat 72%
Fedt 12% (6 g pr. person)