Grøn lasagne


GRØN LASAGNE, Opskrift på Grøn lasagne

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
200 g lasagneplader
1 tsk rapsolie til pensling af ovnfast fad
1,2 kg tomater eller 3 dåser flåede tomater
2 mellemstore løg
2 store peberfrugter
250 g champignoner (1 bakke)
3 store fed hvidløg
200 g hytteost (1 lille bæger)
1 spsk rapsolie
2 spsk friskhakket merian eller 2 tsk tørret
2 spsk hakket basilikum eller 2 tsk tørret
1 tsk groft salt
½ tsk peber
Gratinering:
100 g revet ost, højst 18 gram fedt pr. 100 gram/30+

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bring vandet i kog i en stor gryde. Skær stilkene af tomaterne. Vend dem om og snit et lille kryds i bunden af hver tomat. Sænk en tomat ad gangen ned i det kogende vand i 8 - 15 sekunder afhængig af modenhed, til skindet ruller væk fra krydset.
Tag tomaten op og lad den køle lidt af. Pil derefter hele skindet af og hak tomaten. Løg og peberfrugter hakkes fint.Champignoner skæres i skiver. Løg og peberfrugter svitses i olien i en gryde. De hakkede tomater og champignoner fyldes i gryden. Kog over middelstærk varme til fyldet bliver tykkere, ca. 10-15 minutter. Hytteost, hakket hvidløg, merian, basilikum, salt og peber tilsættes. Et ovnfast fad smøres med olie og lasagneplader og fyld lægges lagvis. Start med plader og slut med fyld.
Sæt lasagnen i køleskab og lad den trække mindst ½ time, gerne mere. Indstil ovnen på 200 grader. Drys osten over lasagnen og bag den ca. 30 minutter på ovnens midterste rille.
Variation:
Der kan tilsættes 300 g skinketern.
Energi pr. person:
1900 kJ (450 kcal)
Protein 21 %
Kulhydrat 57 %
Fedt 22 % (ca. 12 gram pr. person)