Grøn tomatsalsa


TOMATSALSA, opskrift på Grøn tomatsalsa - Spændene opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 15 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
2 store grønne chili
2 bundter forårsløg
2-3 fed hvidløg
1 spsk raps- eller olivenolie
500 g grønne tomater
1 bundt koriander eller persille
salt, peber og sukker

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Hak chili og hvidløg fint. Snit forårsløgene fint. Varm olien i en sauterpande eller bredbundet gryde. Tilsæt chili, hvidløg og forårsløg og sautér det et par minutter til løgene er klare, og uden blandingen tager farve. Skær tomater i tern og kom dem på panden. Sautér det hele ca. 5 minutter, til tomaterne mister lidt af deres struktur, men stadig har bid. Hak krydderurten, vend den i salsaen og smag til med salt, peber og en anelse sukker.
Tip: Grønne tomater kan erstattes af faste modne tomater og lidt citronsaft for at få syrligheden med.
Energi pr. person:
300 kJ (70 kcal) fordelt på:
kulhydrat 9 g
fedt 4 g, heraf mættet fedt 1 g
fedtenergi 46%
Frugt og grønt pr. person: ca. 275 g
Fryseegnet: nej
Hvis du vil tabe dig: Spis 1 portion.