Gratinerede asparges


GRATINEREDE ASPARGES, Opskrift på Gratinerede asparges

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 30 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
1 kg hvide asparges
1 kg bøftomater
salt og peber
½ l Mornay sauce, 5%

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skræl aspargesene fra hoved mod bund og knæk den træede ende af. Kog dem i rigeligt letsaltet vand i 6 – 8 minutter, afhængig af tykkelse. Tag dem forsigtigt op, så hovederne ikke knækker af. Skræl tomaterne eller skold og flå dem. Fjern kernerne og hak dem groft. Fordel tomaterne i bunden af et ovnfast fad eller 4 portionsforme. Læg aspargesene ovenpå, krydr med salt og peber og hæld Mornay saucen over. Sæt fadet i ovnen og gratiner aspargesene ved ca. 220 grader i 10 – 15 minutter, til overfladen er gylden. Servér aspargesene som tilbehør til dampet, hvid fisk eller lyst kød og fjerkræ.
Tip: Grønne asparges kan erstatte de hvide. De skal ikke skrælles og kun koge i 2 minutter. De gratinerede asparges kan også serveres som en forret med brød til eller som en del af en buffet.
Energi pr. person:
800 kJ (190 kcal)
kulhydrat 21 g
fedt 6 g, heraf mættet fedt 2 g
fedtenergi 29%
Frugt og grønt pr. person: ca. 400 g
Hvis du vil tabe dig: Spis 1 portion