Couscoussalat med gulerødder og rødbeder


Couscoussalat med gulerødder og rødbeder - opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 30 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
4 dl couscous eller bulgur
250 g små nye gulerødder
250 g små nye rødbeder
3 appelsiner
1 bundt mynte eller persille eller en blanding
2 spsk raps- eller olivenolie
salt og peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Tilbered couscoussen efter anvisning på emballagen og lad den køle af. Rens grønsagerne og kog dem. Gulerødderne skal koge ca. 5 minutter og rødbederne 15 – 20 minutter afhængig af størrelse. Dræn gulerødderne og kom dem i koldt vand. Kom rødbederne i iskoldt vand og smut skrællen af dem. Skræl appelsinerne i fileter over en skål. Knug resten af saften ud af hinderne og lad det dryppe ned i skålen. Pisk appelsinsaften med olie til en dressing. Smag den til med salt og peber. Hak mynten. Løsn couscoussen med en gaffel og vend grønsager, appelsinfileter, mynte og dressing i couscoussen.
Servér salaten som tilhør til lamme- eller oksekød, som en buffetret eller en let frokostret med brød til.
Energi pr. person:
2000 kJ (470 kcal) fordelt på:
protein 9 %
kulhydrat 72 %
fedt 19 % (10 g)
Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g
Fryseegnet: nej
Hvis du vil tabe dig: Spis 1/6 som tilbehør.