Bønnesalat


BØNNESALAT, opskrift på Bønnesalat - Dejlig sund opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 90 min.

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
200 g sorte bønner
½ hvidløg (6-10 fed)
2 laurbærblade
5 cm hel kanel
1 rød chili
2 hele nelliker
3 store peberfrugter
1 bundt forårsløg
1 grøn chili
1 bundt persille eller koriander
2 spsk lime eller citronsaft
2 spsk raps- eller olivenolie
salt og peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Læg bønnerne i blød i rigeligt koldt vand natten over. Flæk peberfrugterne og grill dem i ovnen med skindsiden opad, indtil skindet er sort. Kom dem i en frostpose og lad dem køle af. Fjern skind, stilk og frøstol. Skær kødet i tern.
Skyl bønnerne og kom dem i en gryde med koldt vand og hvidløg, laurbærblade, kanel, chili, nelliker og salt. Kog dem møre ved svag varme i 45 minutter til 1 time. Hold øje med, at de ikke koger til mos. Hæld vandet fra bønnerne i et dørslag, og skyl bønnerne med koldt vand. Fjern hvidløg, chili og krydderier, men gem hvidløget. Snit forårsløg og chili fint og hak krydderurten. Pil hvidløget og mos feddene med en bredbladet kniv. Kom hvidløgsmosen i en lille skål og pisk den sammen med citrussaft og olie til en cremet dressing. Smag den til med salt og peber. Bland alle ingredienser sammen, og lad salaten trække ca. en halv time, inden den serveres.
Tip: Alle slags bønner kan anvendes til denne ret. Bruges der bønner fra dåse, skal der være
ca. 400 g bønner drænet vægt.
Energi pr. person:
1200 kJ (290 kcal) fordel på:
kulhydrat 38 g
fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g
fedtenergi 28%
Frugt og grønt pr. person: ca. 200 g
Tilberedningstid: ca. 1 ½ time ekskl. udblødningstid
Reel arbejdstid: ca. 30 min.
Fryseegnet: nej
Hvis du vil tabe dig: Spis 1 portion