Påskebrød


PÅSKEBRØD, opskrift på Påskebrød - dejlig opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: 45 min.

Nødvendige ingredienser
(12 personer)
3 æg
2 dl sukker
saft af 1 citron
revet skal af 1 ubehandlet citron
50 g gær
1 tsk salt
2 ½ dl lunkent vand
ca. 1 kg hvedemel
12 æg
1 sammenpisket æg

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Pisk æg og sukker med citronsaft og citronskal. Opløs gær og salt i lunkent vand i et dejfad. Pisk æggesnapsen i gærvæsken. Pisk melet i gradvist, så blandingen bliver jævn, før det næste mel tilsættes. Når du ikke længere kan piske mel ind i dejen, vender du dejen ud på et melstrøet bord og ælter mere mel i, til dejen er glat og ikke klistrer. Læg dejen tilbage i fadet og lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1 ½ time.
Prik æggene i hver ende og sænk dem i kogende vand i ca. 1 minut. Tag dem op, skyl dem i koldt vand og lad dem blive tørre.
Rul dejen ud til en tynd plade, udstik 12 cirkler og læg dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Ælt resten af dejen sammen igen og rul den ud til tynde pølser. Læg en dejkant på hver cirkel. Læg et æg i hver ”rede” og dekorer med resten af dejen. Lad brødene i ca. 30 min.
Pensl påskebrødene med sammenpisket æg og bag dem i ca. 20 minutter ved ca. 180 grader, til de er gyldne og lyder hule, når man banker dem i bunden.
Tip: Man kan også bage et stort påskebrød. Læg så mange æg i reden, som du har lyst til, dekorer med dejen og bag den i ca. 30 minutter nederst i ovnen.
Energi pr. person:
2000 kJ (480 kcal) fordelt på:
protein 15 %
kulhydrat 67 %
fedt 18 % (9 g)
Fibre: ca. 3 g
Fryseegnet: nej