Julesild


Julesild - Juletid er en herlig tid...

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
200 g fromage frais
½ tsk salt
½ tsk sukker
½ tsk karry
¼-½ tsk paprika
2 spsk koncentreret tomatpuré
1 lille æble i små tern
¼ agurk i små tern
1 revet gulerod
evt. 1 rød peberfrugt i tern
ca. 200 g marineret sild (ca. 4 sildefileter)
evt. 1-2 spsk vand

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bland fromage frais med salt, sukker, krydderier og tomatpuré. Bland æble, agurk og evt. peberfrugt i tern og revet gulerod i dressingen. Skær sildefileterne i bidder og vend det i dressingen. Tilsæt evt. 1-2 spsk vand hvis salaten er for tyk. Smag til med salt, peber og sukker. Lad julesilden trække ca. 1 time før servering.
½ skive rugbrød med 1 spsk julesild, salat og peberfrugt
Energi: 400 kJ (100 kcal)
protein 20 %
kulhydrat 61 %
fedt 19 % (2 g pr. person)
Kan udgøre et mellemmåltid eller en del af en frokost
Din frokost kan fx se således ud:
½ skive rugbrød med salat, 1 spsk julesild og peberfrugt
½ skive rugbrød med leverpostej, champignon og 1 skive bacon
1 skive franskbrød med rejer og citron
½ skive rugbrød/franskbrød med et tyndt lag skimmelost og lidt vindruer
Energi pr. person : 1700 kJ (400 kcal)
protein 22%
kulhydrat 52%
fedt 26% (12 g pr. person)