Suppe - Krydret jordbærsuppe


JORDBÆRSUPPE, opskrift på krydret jordbærsuppe

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Suppe:
1 kg jordbær, friske eller frosne
75 g sukker
75 g brun farin
2½ dl vand
2 tsk sorte peberkorn
2 hele kryddernelliker
4 laurbærblade
2 cm af en stang kanel
3 kapsler hel kardemomme (kan udelades)
1 vanillestang, flækket
Fyld:
150 g Fromage Blanc
3 tsk vanillesukker

SÃ¥dan tilberedes opskriften
1. Smelt sukker og farin i vandet ved svag varme
2. Tilsæt krydderierne og kog sukkerlagen ved svag varme ca. 20 minutter til en sirup
3. Sigt krydderierne fra lagen
4. Blend 1 kg jordbær og kom dem i lagen
5. Kog suppen op og lad den køle af i køleskabet
6. Fromage Blanc røres med vanillesukker
7. Suppen hældes op i tallerkener og 1 spsk Fromage Blanc lægges i midten af suppen i hver tallerken
8. Pynt evt. med et mynteblad
Variation:
Suppen kan serveres med 1 kugle fedtfattig is i hver tallerken f.eks. yoghurtis og/eller med appelsin eller ananas skåret i tern.
Din portion:
1 tallerken (1,5 dl)
1 spsk fyld
Energi pr. portion: 600 kJ
Protein 12 %
Kulhydrat 83 %
Fedt 5 % (1 g)