Mandelspåner småkager


MANDELSPÅNER. Opskrift på Mandelspåner småkager

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Ca. 70 stk.
300 g mandler
250 g melis
75 g mel
25 g smør
5 hele æg
1 brev vaniljesukker
en anelse salt.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bland mel, sukker og vaniljesukker i en dyb skål sammen med de skoldede, smuttede, groftspånede mandler (de bliver bedre, hvis de bliver ristet nogle minutter på en tør pande eller i en varm ovn, inden de grovspånes). Pisk æggene sammen i en skål og bland dem lidt efter lidt – og under flittig omrøring – over i mel/sukker/mandelblandingen. Smelt smørret, så det netop er flydende, og rør det i dejen. Læg dejen med en lille ske i små kager på en smurt, melet plade og tryk dem flade med en gaffel, som af og til dyppes i lidt vand for ikke at hænge i. Bag ved jævn varme, 175 grader, i omkring ti minutter. Løsn dem fra pladen med en skarp kniv, straks når de er færdige, og bøj dem let over en kagerulle, rund træ stok eller liggende. Det skal gøres, mens kagerne endnu er varme; er de først kolde, er de så sprøde og skøre, at det ikke lader sig gøre.