Hjertekager


HJERTEKAGER, opskrift på Hjertekager - super dejlig juleopskrift, med hjertevarme

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
ca. 60 stk.
½ dl sirup
4 spsk flydende margarine
1 knsp hjortetaksalt
1 tsk potaske
2 spsk vand
50 g sukat eller 25 g sukat og 25 g syltet appelsinskal
3 dl hvedemel
1 knsp allehånde
1 tsk kanel
5 spsk sukker

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Varm sirup og margarine let op i en gryde. Rør hjortetaksalt og potaske ud i vand og rør det i den lune sirup. Tilsæt sukat og lad det køle af til stuetemperatur. Bland hvedemel, allehånde og kanel og sigt det i sirupsmassen. Rør dejen sammen. Hæld dejen ud på et bord og ælt sukkeret i. Lad dejen hvile koldt i køleskabet i mindst 1 time. Rul dejen ud på et melstrøet bord, det er nemmest at gøre det i mindre portioner. Dejen rulles ud i en tykkelse på ca. 1½ mm. Stik dejen dejen ud i hjerteformede kager. Bag småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir ved 165 grader i ca. 15 min.
Energi pr. stk:
100 kJ (30 kcal) fordelt på:
protein 4 %
kulhydrat 66 %
fedt 30 % (1 g)
Tilberedningstid: ca. 2 timer
Reel arbejdstid: ca. 1 time
Fryseegnet: nej
Hvis du vil tabe dig: Spis 5 – 6 småkager som mellemmåltid