Hjerteforeningens jule-biscotti


JULE-BISCOTTI, opskrift Hjerteforeningens jule-biscotti

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
ca. 100 stk
200 g mandler
2 tsk bagepulver
300 g (3½ dl) sukker
4 æg
1 tsk salt
3 tsk kanel
1 tsk kardemomme
2 dl rosiner
ca. 500 g (7-9 dl) hvedemel
æg til pensling

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Hak mandlerne groft. Bland mel, bagepulver og krydderier, men hold 2 dl mel tilbage, som tilsættes efterhånden. Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen sammen. Når dejen kan æltes uden at hænge i fingrene, deles dejen i 4 lige store dele, der rulles til lange tykke "pølser" (ca. 3 cm i diameter). Lægges på bagepapir på bagepladen. Pensles med sammenpisket æg og bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Når "pølserne" er lidt afkølede, skæres de i tynde (ca. ½ cm tykke), skrå skiver og lægges tæt ned på pladen. Lad kagerne tørre midt i ovnen ved 150 grader i 20-30 minutter, til de er helt tørre og mandlerne er gennemristede.
Tip: Rørsukker eller brun farin kan anvendes i stedet for almindelig sukker, kagerne bliver knap så søde og smager om muligt endnu bedre.
Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
3 kager
Energi pr. person:
600 kJ (140 kcal) fordelt på
protein: 11 %
kulhydrat: 67 %
fedt: 22 % (ca. 3 g pr. person eller 1 gram pr. stk)