Haugdahls Mandelkringler


MANDELKRINGLER. Opskrift på Haugdahls Mandelkringler

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Ca. 70 kringler
400 g mel
200 g smør eller margarine
200 g melis
200 g mandler
2 æg
1 æggeblomme
Til pensling: 1 æg.
Pynt: 3-4 spsk. te sukker.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skold, smut og mal mandlerne. Rær smør og sukker blødt og hvidt. Bland de fint malede mandler heri. Rør æggene i ét ad gangen, tilsæt herefter melet og arbejd dejen hurtigt sammen. Del dejen i godt og vel valnøddestore klumper og rul hver enkelt dej klump til en lillefinger tyk på 18-20 cm. Form dem til kringler (læg først den ene ende ind over midten, så den anden), stil dem på smurte bageplader, pensel med sammen pisket æg og drys med te sukker. Bag ved jævn varme, 159-175 grader, i cirka 10 min. Lad dem køle af på en bagerist.