Mandelbomber


MANDELBOMBER. Opskrift på Mandelbomber

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Ca. 40 stk.
400 g mel
200 g smør eller margarine
150 g melis
8 bitre mandler
15 søde mandler
2 tsk. hjortetaksalt
2 dl mælk.
Til pensling: 1 æg.
Pynt: 10 mandler, 2-3 spsk. te sukker.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Rør smør og sukker blødt. Tilsæt de skoldede smuttede, malede, søde og bitre mandler. Bland hjortetaksalt og mel og rør det heri skiftevis med mælken. Saml dejen og arbejd den hurtigt igennem på et melet bord. Lad dejen ligge koldt en halv time. Del den i to portioner og rul dem ud i to pølser. Skær dem i ensartede stykker – der skal blive ca. 40 i alt – og læg dem på en smurt plade. Pensl med sammen pisket æg og drys med hakkede mandler og te sukker. Bag dem ved jævn, god varme, 200 grader, ca. 10 min. Lad dem køle af på en bagerist.