Kransekage til nytår


KRANSEKAGE TIL NYTÅR. Kransekage til nytår

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Ca. 45 stk.
250 g mandler
10 g bitre mandler
350 g melis
3-4 æggehvider.
Kransekageglasur af:
150 g flormelis
1 æggehvide
½ tsk. eddike.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skold og smut mandlerne. Lad dem tørre enten fra den ene dag til den anden på et lunt sted, eller 10 min. i ovnen for svageste varme. Mal dem fint. Bland dem med sukkeret og tilsæt æggehvide til dejen har en passende konsistens, nærmest som grød. Ælt dejen godt og kom den i en tykbundet gryde. Varm den igennem. Rul dejen til tommelfinger tykke pølser og skær rullerne i 6-7 cm lange stykker. Anbring dem på en velsmurt melet plade. Tryk dem let, så de danner en tagryg , og bag dem ved jævn varme, 150-175 grader, i 10-15 min., så er de let gyldne. Lad dem køle lidt af, inden de forsigtigt fjernes fra pladen med en skarp kniv. Lad dem tørre helt på en bagerist. Kransekageglasur: Rør flormelis med æggehvide og eddike til en sej, tyktflydende masse. Kom det straks i et pergamentpapirskræmmerhus, klip et lille hul i spidsen og sprøjt striber tværs over ”ryggene” af kransekagerne med glasuren. Lad dem tørre helt