Kransekagekonfekt


KRANSEKAGE-KONFEKT. Opskrift på Kransekagekonfekt

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Ca. 45 stykker
300 g mandler
8-10 bitre mandler
200 g flormelis
ca. 3 æggehvider
1 spsk. cocktailbær
1 spsk. mandler
1 spsk. nøddekerner
1 spsk. pomeransskal
Endvidere:
50 g let bitter blokchokolade.
Glasur af:
1 spsk. flormelis
1 tsk. vand.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skold og smut mandlerne. Lad dem tørre godt, gerne lunt fra den ene dag til den anden, eller 10 min. i ovnen for svageste varme. Mal dem fint og bland dem med flormelis. Ælt æggehvide ind i mandelmassen, til den har en passende konsistens, smidig, men ikke for blød. Kom mandel dejen i en tykbundet gryde og tilsæt under grundig omrøring resten af æggehviden. Dejen skal nærmest have konsistens som grød. Varm massen gennemlunken under omrøring. Smør og mel en bageplade godt. Sprøjt eller sæt små bitte kransekagetoppe, kranse og stænger på pladen. Anbring pynten – og bag ved jævn, god varme, 175-200 grader, til konfekten er gylden, dvs. ca. et kvarter. Løsn den med en skarp kniv og lad den køle af på en bagerist. Smelt blokchokoladen over vandbad og dyp nogle af konfektstykkerne heri, så bundene bliver dækket af chokolade. Læg dem til ”tørre” med bunden i vejret – ikke i træk. Pynt andre med glasur af flormelis og vand.