Kransekage


KRANSEKAGE, lækker opskrift på Kransekage

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(20 personer)
2 kager
500 g ren rå marcipan
100 g sukker (ca. 1¼ dl)
2 pasteuriserede æggehvider
Glasur
150 g florsukker (ca. 3 dl)
1 pasteuriseret æggehvide
½ tsk hvidvinseddike
florsukker til udrulning

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bagetid: 6-8 min. ved 250°.
Ælt marcipan, sukker og æggehvider sammen - dejen er klistret. Del dejen i 2 og rul hver portion ud i 8 stænger, ca 1½ cm tykke - rul med florsukker på hænder og bord. Mindste stang skal være 14 cm lang. Øg hver stang med 2 cm - se nedenfor. Form stængerne til ringe og stil dem på en plade med bagepapir. Stil bagepladen på endnu en plade og bag kransekageringene midt i ovnen - til de er gyldne.
Glasur: Rør florsukker, æggehvide og eddike sammen til en tyk og sej glasur. Fyld den i et papirkræmmerhus eller plasticpose og klip et lille hul. Sprøjt kransekagerne som på billedet eller find selv på et andet mønster.
Størrelse og vægt på ringene:
14 cm - 20 g marcipan
16 cm - 26 g
18 cm - 32 g
20 cm - 38 g
22 cm - 44 g
24 cm - 50 g
26 cm - 56 g
28 cm - 62 g