Wok – Muslinger med grøn karrypasta


Wok – Muslinger med grøn karrypasta

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
32 små blåmuslinger
1 rød peberfrugt
5 dl vand
Krydderier:
3 spsk olie
4 fed finthakket hvidløg
1 spsk. finthakket ingefær
1 lille skalotteløg, finthakket
4 friske chilier, finthakkede
Hot wok sauce:
2 ½ løst hakkede basilikumblade, hakkede
1 dl løst hakkede korianderkviste, hakkede
2 ½ dl kokosmælk
½ dl risvin eller tør sherry
2 spsk. fiskesauce
2 spsk. rørsukker
1 tsk. stødte korianderfrø
½ tsk. Stødte kommenfrø

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Hvis nogle af muslingerne er åbne før selve til beredningen, dækkes de med koldt vand i 5 min. Hæld vandet fra og kassér muslinger, som ikke har lukket sig. Skrub og rens muslingerne, under koldt vand. Læg muslingerne i køleskab, til de skal anvendes.
Peberfrugten befries for stilk og kerner. Skær peberfrugten i 6 mm tern og sæt til side. Sæt vandet til side. Bland wok krydderierne og olien sammen i en skål og sæt til side. Rør ingredienserne til wok saucen sammen i en skål og sæt den i køleskab. Tilberedning: Sæt en wok over kraftigvarme og tilsæt vandet. Når vandet koger voldsomt, tilsættes muslingerne. Læg straks tætsluttende låg over wokken. Damp muslingerne til de åbner sig ca. 4 min. Hænd muslingerne i et dørslag og kassér muslinger, som ikke har åbnet sig.
Sæt igen wokken over kraftig varme. Tilsæt wok krydderierne. Når hvidløget syder ca. 1 min. tilsættes wok saucen. Bring saucen i kraftigt kog. Kom muslingerne tilbage i wokken og rør forsigtigt, til alle muslingerne er glaseret af saucen. Smag retten til. Rør peberfrugten i. Anret straks i et varmt serveringsfad eller på varme portionstallerkner og servér.