Wok – Kung Pow med friske kammuslinger


Wok – Kung Pow med friske kammuslinger

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
500 g små, friske kammuslinger
5 dl cherrytomater
4 forårsløg
2 ½ dl friske jordnødder, uden skal og hinder
2 ½ dl olie
4 fed hvidløg, finthakkede
1 spsk. meget finthakket, frisk ingefær
Hot wok sauce:
¾ dl appelsinsaft, friskpresset
½ dl risvin eller tør sherry
2 spsk. østerssauce
1 spsk. hoisinsauce
1 spsk. mørk sesamolie
1 spsk. rødvinseddike
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. Stærk chilisauce
¼ tsk. Stødte Szechwan-peperkorn
¾ dl små, tørrede røde chilier uden kerner.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Sæt kammuslingerne i køleskab. Fjern tomatstilkene. Skær forårsløgene på skrå i 2 ½ cm lange stykker. Bland grøntsagerne og sæt dem i køleskabet. Bland jordnødder og olie over moderat varme. Rør stille og roligt i jordnødderne til de bliver lyst gyldne – ca.4 min. Hæld jordnødder og olie i en metal si over en varmefast skål. Sæt nødderne til side. Gem 3 spsk. af olien, del den i 2 x 1 ½ spsk. og sæt til side. Bland hvidløg og ingefær og sæt til side. Rør ingredienserne til wok-saucen godt samme i en skål og sæt den i køleskabet.
Sæt en wok over kraftig varme, 1 ½ spsk. tilsættes, slyng olien rundt i wokken. Når olien afgiver en svag røgfane tilsættes kammuslingerne. Rør og vend til kammuslingerne ikke længere ser rå ud – ca. et min. og lad kammuslingerne glide ud på et fad. Sæt straks wokken over kraftig varme igen. Tilsæt den resterende olie og wok krydderierne. Stir-fry krydderierne og straks når de bliver hvide – ca. 5 sekunder tilsættes grøntsagerne. Rør og vend til forårsløgene forstærkes i farven ca. to min. Rør rundt i wok saucen og hæld den i wokken. Kom kammuslingerne tilbage i wokken og tilsæt jordnødderne. Rørog vend til alt er glaseret af saucen. Smag retten til. Anret straks i et varmt serveringsfad eller på varme portionstallerkner og servér.