Pasta e fagiolo – Suppe med bønner og pasta.


Pasta e fagiolo – Suppe med bønner og pasta.

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
150 gr. hvide bønner, 100 gr. pasta (evt. spaghetti brækket i småstykker), to løg, hvidløg, 100 gr. røget bacon (pancetta), vand, 5 friske tomater (evt. en dåse flåede), 2 gulerødder, 3 kartofler, 2 stilke blegselleri, krydderurter (merian og timian), revet parmesan, salt og peber.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skyl 150 gr. hvide bønner og lad dem stå natten over i koldt vand. Når de skal tilberedes skylles de igen.

Svits hakkede løg og hvidløg med bacon skåret i små tern. Lad det hele simre under omrøring til løget er klart. Tilsæt bønnerne og lad dem optage lidt på olien. Herefter tilsættes tomaterne der hakkes i stykker (evt. en dåse passerede tomater), vand og krydderurterne. Lad det koge under lav varme ca. 45 min. Herefter tilsættes kartofler, blegselleri og gulerødder i tern og det koger videre ca. 20 min. Herefter tilsættes pastaen og det hele koger yderligere 10 min. Tilsæt salt og peber efter smag.

Værd at vide
Suppen serveres med et drys revet parmesan – velbekomme !