Torsk i fad


TORSK I FAD, Dejlig opskrift på Torsk i fad

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1½ kg torsk (evt. 600 g torskefilet)
1 kg muslinger
1 dl hvidvin
Suppe:
1 laurbærblad
1 løg
8 sorte peberkorn
Smør
Mel

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Torsken renses og skæres i tykke skiver. Der koges torskesuppe på torskehovedet og halestykket, i en smule vand tilsat laurbærbladet, løget og peberkornene.
Muslingerne koges for sig og vandet herfra gemmes.
Der laves sovs af 1½ dl muslingesuppe, 1½ dl torskesuppe, 1 dl hvidvin, 3 spsk. smør og ca. 5 spsk. mel, med følgende fremgang:
Smørret smeltes og melet røres i. Derefter tilsættes suppen og vin, der smages til med salt. Sovsen skal være tyk, da torsken afgiver væde.
Læg torskestykkerne i et smurt ildfast fad. Muslingerne anbringes ovenpå og mellem fiskestykkerne. Sovsen hældes over og et par smørklatter lægges ved. Retten bager i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 30. min.