Tarteletter med høns og asparges


TARTELETTER, opskrift på Tarteletter med høns og asparges

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Ca. 1200g kylling/høne
Ca. 2 liter vand
1-2 løg hakket graft
1-2 gulerødder, hakket groft
4-6 peberkorn
2-3 lauerbærblade
Lidt salt
2 dåser aspargessnitter (gem væden!)
50 g smør
50 g hvedemel (ca. 1 dl)
Suppe fra kyllingen
1 tsk salt
Peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skær lår og bryst af kyllingen. Varm lidt olie i en stor gryde, og brun kyllingeskroget. Når det er brunet godt, ligges lår og bryst i gryden, med skind siden nedad.
Tilsæt nu to liter vand, eller hvor meget der skal til, før kyllingen er helt dækket. Tilsæt desuden løg, gulerødder, peberkorn, salt og lauerbærblade.
Lad kyllingen koge roligt ca. 1½ times tid, og fjern skum med en ske, en gang i mellem.
Når kyllingen er kogt tages den op af suppen, og skindet fjernes, hvorefter den skæres/pilles i mindre stykke.
Suppen hældes gennem en sigte over i en skål.
Smelt smørret i en gryde, og lad det bruse af.
Tilsæt herefter melen, og "bag" det godt i gennem 4-5 minutter, under konstant omrøring.
Tilsæt væden fra aspargessnitterne, og rør godt rundt, til saucen er blevet tyk. Tilsæt herefter lidt efter lidt suppe, mens der røres godt rundt.
Bliv ved til saucen har den ønskede konsistens,
der skal ca. bruges 4-5 dl suppe.
Når saucen er tilpas, tilsættes kylling og aspargessnitter og det hele varmes igennem.
Serveres i varme tarteletter.