Skipperlabskovs


SKIPPERLABSKOVS, Lækker opskrift på Skipperlabskovs

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
25 g smør
¾ kg oksetykkam i tern (ca. 2 x 2 cm)
¼ kg lammebov eller -hals i tern (ca. 2 x 2 cm)
5 zittauerløg i både (ca. 350 g)
3 laurbærblade
1 spsk hvide peberkorn
1½ kg melede kartofler i tern
2½ tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g koldt smør i tern

Pynt
2 dl fintklippet purløg
Tilbehør
240 g rugbrød
25 g smør
200 g rødbeder

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i stegegryde og brun halvdelen af kødet i ca. 2 min. Tag kødet op og gentag med det sidste smør og kød. Kom alt kødet tilbage i gryden, hæld vand i til det dækker kødet og tilsæt løgene. Kom laurbærblade og hvide peberkorn i et stykke gaze eller lignende og kom det i gryden. Bring kødet i kog og kog det ved jævn varme i ca. 1½ time eller til det er næsten mørt. Tilsæt kartofler, salt og peber og evt. lidt mere vand - så kartoflerne er dækkede. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tag låget af og lad skipperlabskovsen koge ved jævn varme i ca. ½ time - til kartoflerne begynder at koge ud. Monter retten med koldt smør og smag til.

Ved serveringen: Drys purløg på skipperlabskovsen og server den sammen med rugbrød, smør og rødbeder.