Oksekødslasagne med bladselleri


OKSEKØDS-LASAGNE, opskrift på Oksekødslasagne med bladselleri - god opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Kødsauce
2 spsk. smør & olie
400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
4 finthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
5 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
1 spsk. sukker
2½ tsk. groft salt
friskkværnet peber
12 forkogte lasagneplader (ca. 200 g)
½ liter Mornaysauce 5%
50 g Gratineringsost
2½ spsk. rasp

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bagetid: Ca. 35 min. ved 200°.
Kødsauce: Varm fedtstof i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune. Svits kødet i ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg og svits i ca. 2 min. Tilsæt bladselleri og svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt resten af ingredienserne og kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. Smag kødsaucen til.
Del kødsaucen i 4 portioner og lasagnepladerne i 3 portioner. Læg først en portion kødsauce i et smurt, ovnfast fad (ca. 5 x 19 x 31 cm). Hæld ca. 1¼ dl ostesauce over. Dæk med en portion lasagneplader. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med ostesauce. Drys ost og rasp over og bag lasagnen midt i ovnen. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.