OKSEKØDS-LASAGNE, opskrift på Oksekødslasagne med bladselleri - god opskrift
|
Tilberedningstid:
Ikke angivet
|
|
Nødvendige ingredienser
(4 personer)
Kødsauce 2 spsk. smør & olie 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt) 4 finthakkede zittauerløg (ca. 200 g) 5 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g) 2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g) 1 spsk. sukker 2½ tsk. groft salt friskkværnet peber 12 forkogte lasagneplader (ca. 200 g) ½ liter Mornaysauce 5% 50 g Gratineringsost 2½ spsk. rasp
|
SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bagetid: Ca. 35 min. ved 200°. Kødsauce: Varm fedtstof i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune. Svits kødet i ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg og svits i ca. 2 min. Tilsæt bladselleri og svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt resten af ingredienserne og kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. Smag kødsaucen til. Del kødsaucen i 4 portioner og lasagnepladerne i 3 portioner. Læg først en portion kødsauce i et smurt, ovnfast fad (ca. 5 x 19 x 31 cm). Hæld ca. 1¼ dl ostesauce over. Dæk med en portion lasagneplader. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med ostesauce. Drys ost og rasp over og bag lasagnen midt i ovnen. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
|
|