Lasagne med Mornay Sauce


KLASSISK LASAGNE OPSKRIFT, Lasagne med Mornay Sauce - En klassiker

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Kødsauce
25 g smør
1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
3 groftrevne store gulerødder (ca. 250 g)
1 dåse flåede tomater (ca. 450 g)
1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
1½ tsk. groft salt
friskkværnet peber
6 forkogte tørrede lasagneplader (ca. 90 g)
½ liter Mornaysauce 14%
2 spsk. rasp

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bagetid: Ca. 35 min. ved 200°.
Mikrobølgeovn: Fordel lasagnen i 2 fade (a ca. 4 x 15 x 27 cm). Et fad ad gangen i mikrobølgeovnen: Ca. 15 min. ved nytteeffekt 300-350 watt.
Kødsauce: Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og oksekød heri, til kødet smuldrer og har skiftet farve. Tilsæt gulerødder, tomater med væde, tomatpuré, salt og peber. Lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tag låget af gryden og kog saucen videre i ca. 10 min. Smag til.
Læg lagvis - og i nævnte rækkefølge - kødsauce, lasagneplader, kødsauce, MornaySauce, lasagneplader, kødsauce og MornaySauce i et smurt, ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 32 cm). Drys lasagnen med rasp og bag den midt i ovnen.