Lasagne med auberginer


AUBERGINE LASAGNE, opskrift Lasagne med auberginer, halv græsk lasagne

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Kødsauce
150 g bacon i tynde skiver
800 g magert hakket oksekød
2 auberginer i store tern (ca. 500 g)
4 hakkede zittauerløg (ca. 300 g)
50 g grofthakkede soltørrede tomater
2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
4 dl tør rødvin, fx chianti
2 tsk. sukker
4 tsk. groft salt
friskkværnet peber
600 g friske lasagneplader eller
400 g forkogte tørrede lasagneplader
1 liter Mornaysauce 14%
2 spsk. rasp

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bagetid: Ca. 45 min. ved 200°.
Kødsauce: Skær baconskiverne i mindre stykker og steg dem i en stor gryde ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt det hakkede kød og svits ca. 3 min. eller til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt auberginer, løg, de to slags tomat, rødvin og krydderier. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag låget af gryden og kog videre ved jævn varme i ca. ½ time. Smag saucen til.
Smør 2 brødforme (a ca. 2½ liter) med smør. Del lasagnepladerne i 12 portioner - de skal passe nogenlunde til formenes størrelse. Fordel kødfyld, ostesauce og lasagneplader i de 2 smurte brødforme således: Kom først 1½ dl kødsauce i bunden af hver form. Hæld dernæst ½ dl ostesauce i hver og dæk med et lag lasagneplader. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med resten af ostesauce. Drys lasagnen med rasp og bag den, på en plade med bagepapir, midt i ovnen. Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.