Lasagne den sunde


SUND LASAGNE, opskrift Lasagne den sunde - En god opskrift, som smager...

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
300 gram lasagneplader
250 gram hakket oksekød
2 løg
2 gulerødder
½ squash
1 ds tomatpure (ca. 70 gram)
1 ds flåede tomater
3 fed hvidløg
2 tsk oregano
½ tsk merian
½ tsk basilikum
salt, peber
Bechamelsauce:
6 dl letmælk
3 spsk maizenamel
1½ spsk vand
muskatnød
50 gram revet mozarellaost
evt. 1 spsk reven parmasanost

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Løg, gulerødder og squash renses og skæres i tern.
Kødet brunes i en gryde. Grøntsagerne tilsættes og koges med kødet i et par minutter.
Tomatpure, flåede tomater og krydderier tilsættes, og kødsaucen simrer ca. 15 minutter mens bechamelsaucen laves.
Mælken kommes i en gryde, og bringes under
omrøring til kogepunktet.
Maizenamel udrøres i koldt vand til en klumpefri masse, og hældes i den varme mælk mens der piskes.

Der dæmpes for varmen, og osten tilsættes mens der stadig røres i saucen.
Saucen smages til med revet muskatnød og salt. Der kan eventuelt tilsættes reven parmasanost, hvilket fremhæver ostesmagen.
Et ovnfast fad smøres med olie. Heri lægges lagvis kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader. Slut med kødsauce med bechamelsauce henover. Der kan drysses reven ost ovenpå lasagnen.
Lasagnen varmes i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter