Italiensk Lasagne


LASAGNE, opskrift på Italiensk Lasagne - lækker sydlands opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
Kødsauce
1 hakket stort zittauerløg (ca. 100 g)
500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
25 g smør
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
1 tsk. tørret timian eller basilikum
½ tsk. tørret oregano
1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
1½ dl oksebouillon
Bechamelsauce
30 g smør
3½ spsk. hvedemel
6 dl kogende mælk
½ tsk. groft salt
Friskkværnet hvid peber
½ tsk. revet muskatnød
150 g revet ost
250 g lasagneplade
2 spsk. rasp
25 g smør

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Bagetid: Ca. 35 min. ved 200°.
Kødsauce: Svits løg og kød i gyldent smør. Tilsæt krydderier, tomatpure og bouillon, og lad det koge ved svag varme i ca. 10 min.
Bechamelsauce: Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i, og når saucen koger, tilsættes resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier og ost i. Lad saucen koge godt igennem og smag den til.
Smør et ovnfast fad med smør. Læg lasagne, kødsauce og bechamelsauce lagvis i formen. Det øverste lag skal være bechamelsauce.
Drys med rasp og fordel smørret herpå. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnen mør.