Lammesuppe, Bryllupssuppe (Tyrkisk)


Lammesuppe, Bryllupssuppe (Tyrkisk) - spændene opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
300 g lammebryst eller bov, 2 ½ l vand, ½ kg skank (helst af lam), 2 ½ spsk. mel, 1 løg, 3 æggeblommer, 1 knivspids cayennepeber, 1 gulerod, ½ spsk. salt, saften af ½ citron, 1 tsk. paprika, 3 spsk. smør.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Læg kødet, skanken, løget og guleroden i vandet, tilsat salt. Lad det koge op, skum suppen, læg låg på og lad den koge stille et par timer, til kødet er godt mørt. Si suppen fra. Skær det kogte kød, løg og gulerod i små bitte firkanter eller hak det en gang gennem kødhakkemaskinen eller blenderen. Kom det i suppen. Smelt smørret i en tykbundet gryde, rør paprika og cayennepeber i og tilsæt suppen langsomt under grundig omrøring, når mel blandingen begynder at brune let. Lad suppen koge fem minutter til og sluk for den. Pisk æggeblommerne sammen med citronsaften og pisk langsomt denne blanding i suppen. Se til, at suppen ikke koger, mens – og efter – æggeblommerne er komme i. Server straks.