Lam – Ris, lam og grøntsager (Persisk)


Lam – Ris, lam og grøntsager (Persisk)

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1 kg lammebov eller bryst, 75 g smør, ½ tsk. salt, 1 knivspids peber, ½ tsk. kanel, ½ tsk. paprika, ½ dl finthakket persille, 1 ½ dl groft høvlet selleri, 1 groft høvlet gulerod, 2 løg, 2-2 ½ dl vand. Endvidere: 3 dl ris, 100 g smør, 2 æggeblommer, yoghurt.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Puds lammekødet pænt af og skært det i mundrette stykker. Smelt smørret i en gryde og lad kødet snurre næsten mørt heri, cirka 45 minutter. Tilsæt vand og krydderier og lad det snurre yderligere ti minutter. Kog risen som til løse ris, lad den svale lidt af og rør så smør og æggeblommer i. Anbring nu ris, kød og grøntsager lagvis i gryden. Læg tætsluttende låg på og lad retten mørne for lav varme endnu 20-25 minutter. På persisk kan yoghurt ikke undværes hertil !