Lammekød – Spidsstegt lammekød med ris


Lammekød – Spidsstegt lammekød med ris - velsmagende

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1 ½ kg lammekød af køllen, 4 spsk. løg saft eller 1 stort løg, 1 tsk. safran, salt og peber. Endvidere: 3 dl ris, 75 g smør, 2 æggeblommer.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Puds lammekødet og skær det i ret store, men mundrette stykker. Marinér (mindst 8 timer) det i løg saften eller det fintrevne løg tilsat safranen, fra den ene dag til den anden. Dæk det godt til imens, så kraften bliver ved kødet og ikke fordeler sig rundt omkring; det lugter stærkt! Lad det gerne marinere i køleskabet. Krydr med salt og peber og fordel det på 4-5 spid. Steg spiddene over trækuls-gløder eller anden form for grill. Det er vanskeligt at angive noget tidsrum, men 10-15 min. plejer og være passende. Kog risene løse. Rør dem sammen med smørret og æggeblommerne. Lad dem dampe med tæt sluttet låg i 10-15 min. Server risen samme med spiddene. Egentligt hører der til denne ret et krydderi, der hedder sumak. Det fås i enkelte specialforretninger – men kan undværes.