Lammebryst eller bov i mandler og fløde


LAMMEBRYST, opskrift på Lammebryst eller bov i mandler og fløde

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
1 kg. Lammebryst eller bov, 50 g klaret smør, 1 spsk. syltet ingefær, 2 løg, 1 tsk. gurkemeje, 2 dl yoghurt, 50 g mandler, 1 ½ dl piskefløde, 2 laurbærblade, 1 knivspids chilipeber, lidt salt.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Smelt smørret i en tykbundet gryde. Svits halvdelen af de fintsnittede løg heri sammen med halvdelen af den grofthakkede ingefær. Hæld smørret fra og gem smør og løg/ingefær blandingen lidt. Skær kødet i terninger og krydr det med resten af det fintsnittede løg og ingefær plus halvdelen af gurkemejen. Kom så meget yoghurt herover, at kødet kan vendes i yoghurt. Lad det trække heri et par timer. Smelt smørret i gryden igen, tilsæt lidt mere om nødvendigt, og svits kødstykkerne heri. Hæld fløden ved, læg låg på og lad retten snurre næsten mør endnu en halv times tid. Skold og smut mandlerne. Mal dem fint. Bland dem med resten af gurkemejen og det nulrede laurbærblad, løg/ingefær blandingen og chilipeber. Kom dette ved kødet og lad det snurre færdigt yderligere ti minutter ved jævn varme. Giv løse ris til.