Lammekølle – Sprængt lammekølle med kartoffelsalat


Lammekølle – Sprængt lammekølle med kartoffelsalat

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(5 personer)
1 lammekølle, salt. Lage: 50 g salt, 25 g sukker, 1 strøgen tsk. Allehånde, 5 dråber Tabasco – per l. vand. Til kogning: 1 suppevisk, 3 laurbærblade, 3 peberkorn, 2 fed hvidløg. Kartoffelsalat: 1 kg kogte kartofler, 2 løg, 75 g smør, 2 dl piskefløde, 1-2 spsk. eddike, 2 spsk. sukker, salt, peber, reven peberrod, 1 lille glas kapers.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Gnid lammekøllen med salt og læg den i en plasticpose i køleskabet et døgn. Kog lagen. Lad den køle af. Hæld den over lammekøllen så den er helt dækket, og lad den trække 1-2 døgn koldt. Kog lammekøllen i ca. 1.5 time i vand, der er tilsat suppevisk, laurbærblade, peberkorn og hvidløg. Kan serveres varm eller kold med kartoffelsalat: Smelt smørret, tilsæt skivede løg og kog dem møre og blanke. Tilsæt eddike, salt og sukker samt piskefløde. Varm godt igennem og smag til med reven peberrod. Drys med kapers før servering.