Kylling med lufttørret skinke og grønt


Kylling med lufttørret skinke og grønt - opskrift

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(4 personer)
4 kyllingefileter (ca. 550 g)
6 skiver lufttørret skinke (ca. 70 g)
2 potter basilikum
600 g små tomater på stilk
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
1½ spsk smør & olie
2 dl vand
2 dl cremefraiche 18%
1½ tsk hvedemel
½ tsk groft salt
¼ tsk cayennepeber
300 g tørret pasta, fx grøn båndpasta
2¼ liter vand
2¼ tsk groft salt
Pynt
friskkværnet peber
Bagetid: Ca. 10 min. ved 225°.

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne. Del skinkeskiverne på langs. Fordel 6-8 blade basilikum på hver kyllingefilet og hold dem fast med skinken. Hak resten af basilikumbladene groft - ca. 2 dl.

Klip tomaterne i mindre klaser og fordel dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og bag dem midt i ovnen.
Lad smør- & rapsolien blive gylden i en pande og steg kyllingefileterne i ca. 10 min. - vend dem af og til. Tag kyllingefileterne af panden og hold dem varme. Rør vand, cremefraiche, mel, salt og cayennepeber sammen og kom blandingen i panden. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.
Kom imens pastaen i kogende vand tilsat salt og kog den i ca. 8 min. Pastaen skal være mør men ikke blød.

Ved serveringen: Hæld pastaen til afdrypning i et dørslag. Vend pasta, sauce og den hakkede basilikum sammen og server det med tomater og de stegte kyllingefileter