Kartoffelmos


KARTOFFELMOS, opskrift Kartoffelmos - lige som du kan lide det.

Tilberedningstid af madopskriften / mad / opskrift / opskrifter / opskriften
Tilberedningstid: Ikke angivet

Nødvendige ingredienser
(5 personer)
1 kg kartofler
1 – 2 dl. mælk
50 g smør
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber

SÃ¥dan tilberedes opskriften
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde UDEN salt ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.
Tip: Kartofler der skal moses, bør altid koges uden salt. Kartoffelmos er velegnet som tilbehør til mange sammenkogte retter, f.eks. gullasch og bankekød, millionbøf og lign.